Intervju – Sebastian Abrahamsson

Det var ett tag sedan, men nu är dags för en fotbollsintervju igen. På självaste skottdagen. Trevlig läsning!

Den här gången är det Emmabodaspelaren Sebastian Abrahamssons tur att bli "grillad" av undertecknad. 20-åringen missade hela förra säsongen på grund av en korsbandsskada, men är på väg tillbaka nu.


Sebastian Abrahamsson.

* Förstår om det kan vara svårt att berätta om din skadehistorik Men gör gärna ett försök?
-
Jag har ju dragit korsbanden i båda knäna. Första gången jag skadade mig var 2008. Jag har för mig att det var den 1 juni och vi mötte Älmeboda/Linneryd på bortaplan. Kommer aldrig glömma den matchen. Vinst med 1-0 - Pavic slår in en hörna direkt i mål. Men så kom skadan. Det var i en närkamp. Jag bröt bollen, så den var ur situationen. Motspelaren vet inte vart bollen är, så han fortsätter springa över mig, samtidigt som dobbarna fastnade i gräset. Allt gick så fort, det är svårt att förklara.
- Andra gången var för drygt ett år sedan, den 26 mars. Träningsmatch hemma mot Vetlanda FF (förlust 1-2) Jag skulle bryta en boll och kom in snett bakifrån på killen framför mig. Jag springer in i hans häl på något konstigt sätt, så att foten vrids inåt, samtidigt som knät fortsätter rakt fram tills det knakar till "härligt" i knät. Fem sekunder efter smällen så kommer jag ihåg samma smärta som jag hade för cirka tre år sedan. Jag visste vad som hade hänt, och visste vad som väntade mig. Ljuger inte om de kom en eller annan tår när jag haltade ut till avbytarbåset...

* Hur har det varit att titta på från sidlinjen?
- Det har varit riktigt jobbigt. Särskilt förra säsongen, då jag kände på mig att jag var på gång. Försäsongen gick sjukt bra och jag visste att det skulle bli mitt år.

* Hur nära är du spel nu?
- Jag skulle tippa på att jag kan spela premiären, det vill säga om drygt två månader. Men det är svårt att säga eftersom det kommer bakslag på bakslag hela tiden. Men som det känns nu, så satsar jag på premiären!

* För de som inte har koll på dig som fotbollspelare, vilken position lirar du på och vilken typ av spelare är du?
- Egentligen har jag alltid sett mig själv som en riktigt vass målskytt. Fast när sjumanna-tiden var över, så var också mitt målgörande över. Johnny Elm skolade om mig till mittback och det är jag glad för att han gjorde! Jag skulle säga att jag är en smart mittback med bra spelförståelse, känslig högerfot, samt att jag är snabbare än de flesta (innan skadorna).

* Vad kommer du att tillföra årets EIS?
- Tror att jag kommer tillföra mycket faktiskt. Inte minst på planen, men även mycket runt omkring. Jag vet inte än på vilken position jag kommer lira på, men oavsett vart jag spelar kommer jag att ge hundra procent. Troligtvis blir det som mittback, för det är jag är som bäst.

* Vad har du för tankar kring årets upplaga av Emmaboda IS?
- Årets a-lag kommer vara ett av de yngsta jag någonsin har sett. Vi har en bred trupp med någon spets. Om vi lär oss rulla boll bättre, så kan de gå helt okej! Gäller att de yngre kommer in i de och inte har för stor respekt för de andra lagen. Och att de inte börjar hänga med huvudet om serien startar dåligt! Tycker att vi ska klara av minst en mittenplacering. Att åka ur kommer jag inte tillåta.

* Vem blir årets utropstecken i EIS?
- Utan tvekan blir det Emin Dugic. Han kommer göra en riktigt bra säsong i Emmaboda i år. Han  har spelat mittback ett tag och har imponerat starkt på mig.

* Säsongen 2010 var ni i division 3, men åkte ut premiäråret. Ni har sedan dess tappat en hel del spelare. Vad tror du att det beror på? Satsade klubben fel på äldre och meriterade ”stjärnor”?
- Ja, på två år har vi förlorat kanske 15 spelare. När vi spelade i trean, så satsade vi på för "gamla" spelare. Det är inget snack om saken! Visst att flera av dem skulle ha speltid, men när tränaren säger så här till en "Du har varit riktigt bra på träningarna och matcherna. Egentligen borde jag inte tveka på att ta med dig i startelvan. Men jag litar på mitt förnuft och spelar med de äldre i stället". När han resonerar på det sättet är det något som är fel enligt mig. Han borde ha låtit fler ungdomar fått chansen.


Sebastian Abrahamsson fick stå i
bakgrunden när Kaldner och CO lirade i EIS.

* EIS har under den senaste tioårsperioden fått fram många talanger. Vad tror du det beror på?
- Jag tror det beror på att vi har bra förutsättningar i Emmaboda. Konstgräsplan, vanlig plan, samt många små fotbollsplaner runt i kvarteren. Och för det mesta har vi haft bra tränare. Med tanke på att vi haft några talanger här, så drar det till sig någon agent.

* Du är en av de äldsta spelarna i årets trupp. Hur tacklar du det?
- Det känns bra faktiskt. Med tanke på att man är bland dom äldre nu, så behandlas man annorlunda av lagkamraterna. Man tar för sig mer och de ser upp till en på ett annat sätt än innan. Inom kort ska jag också försöka kriga till mig kaptensbindeln. jag säger som "Spärren" (Mattias Johansson) sa "Det är dags för mig att ta över laget nu".

* Det har varit en del tränarbyten under de senate åren. Nu är det Henrick Johnson som styr. Vad har du fått för bild av honom som tränare?
- Ja, tyvärr har de varit de. Jag kom sjukt bra överens med Jens Wedeborg och blev faktiskt lite ledsen när han lämnade klubben i höstas. Han var en riktigt bra tränare, som bara behövde vara lite mer respektingivande. Men jag förstår varför han gjorde som han gjorde. Jag har inte varit nere på så många träningar sedan vi fick Henrick. Men än så länge är det bara positiva saker att säga om honom. Han är bestämd, har sitt spelsätt och har ändrat runt lite i laget. Det kommer bli en väldigt spännande säsong.

* Många, inklusive mig tror att Lindås/Långasjö 2013 är kommunens bästa lag. Din syn på det påståendet?
- Ja, det är många som säger det. De har en stark startelva, men Linus Henriksson kommer lämna ett stort hål efter sig. Jag kan tänka mig att L/L kommer sprida ut målskyttet mer i år. Klarar man av det, blir man livsfarliga i fyran. Det hade varit kul att möta dem i någon sorts träningsmatch under sommaruppehållet eller något liknande. Det är bara att erkänna, i dagsläget är Lindås/Långasjö snäppet vassare än oss.

* Vilken spelare från de övriga kommunklubbarna hade du helst velat ha i EIS?
- Jag skulle gärna haft tillbaka Christoffer Pumplun i laget. Inte minst för att han är en bra fotbollsspelare, utan även för att han är en helt underbar grabb. "Coffe" har stöttat mig, både på planen och i mitt privatliv. Jag skulle ge mycket för att få honom tillbaka i laget.

* Vilket är ditt bästa, respektive sämsta EIS-minne?
- Bästa minnet är när vi vann julkul i P17-klassen. Mina två sämsta minnen är när jag dragit främre korsbandet i båda knäna...

* Vilken är den bäste spelaren du spelat med?
- Spelade tillsammans med Samuel Adjei (tillhör Newcastle) på ett av smålandslagslägrena. Han var hur bra som helst. Snabb, grym teknik och vasst skott.


Samuel Adjei.

* Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?
- Jag önskar mig faktiskt helg.

* Tack för att du ställde upp på intervjun och lycka till framöver
- Tack själv! Och en sak till. Jag har blivit en Biggans boisare och kommer gå runt med nummer 5 på ryggen! Kanonkul!



FAKTA
Namn:
Sebastian Abrahamsson.
Ålder: 20.
Moderklubb: Emmaboda IS.
Arbete/studier: Jobbar på Xylem.
Laget i ditt hjärta: Manchester United.
Favoritkäk: Ris!!!!
Skulle jag vilja vara för en dag: Jag skulle vilja vara megan Fox, hur snygg som helst. Det skulle vara kul att vara tjej för en dag. Det Finns mycket att testa där..
Favoritblogg: Läser inte så många bloggar. Men eftersom jag gillar fotboll så läser jag din, Ahlqvist och Ahonen x2.


Sebastian läser bland annat
Markku Ahonens blogg.

Du behöver inte vara orolig Markku. Grozzan har rättigheter att använda bilden=)

/Grozzan

Oavgjord brödrakamp

Om bara några minuter är det presskonferens på GFA och allt talar för att det är serben Nenad Djordjevic, som ska presenteras för Kalmar FF. Lär ju inte varit det ekonomiska biten som avgjorde beslutet. Han har som bekant sin familj i Nybro och har enligt uppgifter skrivit på ett fyraårskontrakt. Ett klockrent nyförvärv för KFF, med en hel del internationella meriter. Smart KFF!
Hoppas jag får chansen att intervjua honom. På makedonska. Men frågan är om han förstår mig. Oavsett om han kommer lira mittback, ytterback, eller mittmitt kommer han bli en av allsvenskans bästa spelare. Det är att sticka ut hakan!

UPPDATERAT 12.40 : NENAD DJORDJEVIC ÄR KLAR FÖR KFF!


Som jag nämnde i mitt förra inlägg, så var det brödraderby i går. Viktor och Rasmus Elms lag möttes i Eredvisie. För att inte "förstöra" relationen mellan bröderna slutade matchen lika. Det blev 3-3 mellan AZ och Heerenveen. Det som gjorde matchen ännu större ur ELM-vinkel, var att både bröderna var lagkaptener för sina lag. STORT!
Nybros säsong tog inte helt oväntat slut i Olofström. Gott så. Nu blir det spännande att se vad som händer framöver, vad gäller ekonomin och värvningsarbetet. Försvinner varumärket "Vikings" för gott? Byter de klubblogga? Hur blir det med om ombyggnationen av Victoriahallen?
Många frågetecken, vilket ger Henric Gustavsson och CO många viktiga, men spännande beslut att ta framöver.

Milan-Juve? Visst hade det blivit en helt annan match om den blinde linjedomaren hade sett att Muntaris nick var i mål , med minst en meter! Starkt dock av Juve att komma tillbaka efter att ha varit utspelade i 65 minuter. Annars en magisk match i mina ögon. Men så är man färgad i sin bedömning. Fördel Juve!
Nytt praktikpass i eftermiddag/kväll!

-----------
* Inte ett ljud om brödrafighten i Fotbollskanalen Europa. Svagt!

* Tippade fel i lördagens melodifestival. Redan nu sticker jag ut hakan och säger att Loreen vinner finalen.

* Mycket intressant träningskamp mellan Kroatien och Sverige på onsdag. Iskallt om Hamrén inte ger Guidetti några minuter alls. Vilket mediedrev det skulle bli.

Det var allt för den här gången.

So long...
/Grozzan

Matchen med stort M

Som Juventussupporter är kvällens uppgörelse mellan Milan och Juventus en megamatch!
De båda klubbarna är de stora drakarna i italiensk fotboll. Stor historia och flest titlar - det symboliserar de båda giganterna. Känslan är att "Juve" vinner med uddamålet. Avgör den dynamiske mittfältaren Claudio Marchisio matchen?
Säga vad man vill om Zlatan Ibrahimovic, men han hade behövts i kvällens startelva för Milan. Toppmatcherna i italien brukar bringa stor underhållning. Låt det förbli så i kväll med.
Nej, jag började inte hålla på Juventus bara för att Zlatan värvades till klubben 2004. Mitt Juventusintresse började för drygt 20 år sedan. Brorsan och jag var på en marknad någonstans i Blekinge (vart minns jag inte). Han köpte en Roberto Baggio-tröja till mig och slumpmässigt blev det en Juventuströja. Och på den vägen är det. Under de 20 åren har jag fått uppleva både underbara och tråkiga saker med Juventus. I kategorin undebara finns Champions league-titeln 1996. Med lirare som Montero, Ferrara, Jugovic, Ravanelli, Del Piero, Vialli i laguppställningen. Ojojojoj! Även åren under Capellos ledning hade Juve ett starkt lag.




Bland de tråkiga finns ju calciopoli, då Juventus blev fråntagna sina ligatitlar från 2004/2005 och 2005/2006. Juventus dåvarande starke man Luciano Moggi anklagades för att ha "fixat" resultat, mutat domare och styrt valet av domare till Juventus fördel. Juventus ner i Serie B - med ett antal minuspoäng.
Till säsongen 2007/2008 var "Juve" tillbaka i Serie A. Där det har varit ett par tuffa år, om man ser till titlar. Men nu ser en vändning att vara på väg. Man är i toppen av ligan och har stor chans att nå final i den inhemska cupen. Kvällens match är otrolig viktig, men inte avgörande för vart ligatiteln tar vägen. Bara en liten vägvisare.

Jag har alltid varit en förespråkare av italiensk fotboll och är det fortfarande. Har alltid älskat den tekniska och eleganta fotbollen som spelats i landet. Efter några år av häcklande från Premier league-nördar är det skönt att se att Italien kan ha tre lag i kvartsfinal i Champions league och England noll! Regimskifte möjligen?

En annan stor fight i helgen är den mellan bröderna Elm. Rasmus AZ Alkmaar ligger två poäng före Viktors Heerenveen. Det som är glädjande är att båda lagen är i toppen av Eredivisie. AZ två och Heerenveen trea. Troligtvis är det det sista brödraderbyt i Holland. Både Rasmus och Viktor har haft starka säsonger och lär vara intressanta för proffsklubbar utanför Holland (läs Italien, England, Spanien, Tyskland).

Ska tillsammans med min bror se OS-kvalmatchen i handboll, mellan Sverige och Makedonien den 7 april (påskafton). Kvalet avgörs i en fyrlagsgrupp, där de övriga länderna är Ungern och Brasilien. De två bästa går till OS. Kan ju inte förneka att jag helst ser att Sverige och Makedonien går till London-OS.
Spelplats för spektaklet är Scandinavium (Göteborg).

Nenad Djordjevic är namnet på allas läppar i KFF-land. Försvaren, senast i Krylia Sovetov( Ryska ligan) skulle vara en klasspelare i Kalmar FF. Signar han för FF, blir han en av allsvenskans bästa spelare.

Många heta lokalmatcher i fotboll i dag!


Och så lite hockey... Om bara ett litet tag lirar Nybro Vikings bortamatch mot Olofström. Matchöppningen blir naturligtvis avgörande för Nybro. Får Olofström tidigt hål på Johannes Jönsson, kan det rinna iväg och Olofström får en behaglig resa till seger. Kan Nybro streta emot och spela smart, finns det chans. Dock får inte besinen ta slut så tidigt som den gjorde i torsdag. Mitt tips är att Olofström vinner med 5-2 och att säsongen tar slut för smålänningarna om ett par timmar. Men det får gärna vara tvärtom...


-------
* Stridsviljan i Vissefjärda GIF är fortsatt hög. Får vi besked om vilken serie de ska spela i innan seriepremiären?

*Kim Ahlqvist har fått "äran" att tippa division 6 Emmaboda åt Barometern. Allt annat än Johansfors som seriesegrare är en ren skandal...

* Klasskompisens Boro Vetlanda vann lite överaskande den första playoff-matchen mot Tyringe. Retur i dag.

* Deltävling fyra i melodifestivalen i kväll. Mitt tips är att Danny och Perelli tar sig till Globen.

*Vilket vårväder de har varit de senaste dagarna. kanon det!

*Lutar åt att jag skaffar ett gymkort på friskis & Svettis. Alternativet är ett simkort.

* Sex veckors praktik kvar på Barometern. Bara att njuta av tiden!

/Grozzan

Ett nytt barn är kommet till jorden

Vaknade runt åtta i dag. Det första jag ser när jag kollade Twitter-flödet är gratulationer till en viss kronprinsessa och hennes make. De hade fått en dotter, vars namn inte är bestämt än?
Men jag tycker media går till överdrift i rapporteringen angående födseln. Speciellt kvällstidningar går ”bananas” över händelsen. Nej, det blir lite, lite för mycket i mina ögon. Värst är dock den generella hysterin bland vanliga hederliga medborgare. Nja, jag är nog mer för republik än monarki. Men visst är det stort, och jag väljer även jag att ge paret och ungen mina gratulationer.

Har beskyllts för att bedriva en hockeyblogg och tja, ishockey är ett att mina största intressen här i livet, så jag kan inte förneka det. Förmodligen är det min brors fel som drog med mig på hockey när jag var runt sex-sju år. På tal om hockey lirar som bekant Nybro i kväll. En match jag kommer se på plats i Victoriahallen, där jag även kommer träffa på ett par gamla kollegor. Gällande matchen kan det går hur som helst. Givetvis blir Johannes Jönssons målvaktsspel avgörande om Nybro ska ha en chans att vinna matchen. Kan vi hoppas på en publiksiffra runt 1500?

Praktik i kväll, sedan väntar ett par lediga dagar.

Till helgen väntar ett gäng intressanta träningsmatcher i lokalfotbollen. Blir spännande att se hur fomen på lagen är redan nu. Den mest intressanta matchen är Lindsdal mot Oskarhamns AIK. Två lag som även kommer att mötas i serien. Gäller som sagt att sätta sig i respekt. Kan ge fördelar i kommande möten lagen emellan.

-------

* Två dagar kvar till Milan-Juventus

*I morgon är det både låning och löning. Aldrig fel det…

* Om det var vårkänslor i slutet av förra veckan, är det ingenting mot vad det är i dag torsdag. Ett antal plusgrader och solsken, mumma.

* Är  fortfarande nyfiken på var jag kommer befinna mig i sommar. Och vad jag kommer göra?

* Dags att skaffa sig ett gymkort. Allt mer talar för att det Actic i Kalmar, som gäller för mig.

/Grozzan


20 februari - 2002

Visserligen är det den 21 februari i dag, men jag väljer att vara nostalgisk och titta tillbaka i tiden. Närmaste bestämt tio år - till den 20 februari 2002. Ett datum som för alltid, kommer att förknippas med ett av Sveriges största idrottsfiaskon genom tiderna. Jag talar naturligtvis om OS-hockeyn i Salt Lake City. Sveriges som hade imponerat stort under gruppspelet med segrar mot både Kanada och Tjeckien, hade seglat som en stor guldkandidat.
I kvartsfinalen väntade ”blåbärsnationen” Vitryssland. Ett lag man bara skulle städa av inför semifinalen. Men ack, så fel det blev. Ställningen var 3-3, med ett par minuter kvar av matchen, när den vitryske backen Vladimir Kopat slängde iväg en puck från mittzon. En puck som den svenske målvakten Tommy Salo, schabblade in. Fiaskot var fullbordat.Vissa ögonblick i livet, vet man exakt var man var, och vad man gjorde. Exempel på sådana ögonblick är mordet på Olof Palme, Estonia-katastrofen, mordet på Anna Lindh, fotbolls-VM 1994, med mera. Fiaskot i OS-hockeyn 2002 är ett sådant. Jag minns att jag var hemma och såg matchen. Hade radiosporten igång samtidigt och det var en mycket känslosam Lasse Granqvist, som kommenterade de sista minuterna. Besvikelsen gick inte att ta miste på. För honom var det en ren och skär katastrof. Hans referat från matchen berör mig fortfarande, så här tio år senare... Visst är idrott bara en lek, men det trauma som hockeysverige bafann sig i då, det gick inte att beskriva.
Det har "märkt" mig för livet.

Bilden talar sitt tydliga språk.

Fiasko kan man inte tala om när man beskriver Nybro Vikings vårsäsong. Laget har en målvakt i kalasform och ett lag som slutit sig samman. Jag riktigt imponerad!
På torsdag drar playoff 1 igång mot Olofströms IK. Bäst av tre matcher är det som gäller. Blekingelaget får ses som favoriter, men kniper Nybro den första matchen på torsdag, så är allt möjligt. Bara att hoppas att Johannes Jönsson, fortsätter att spika igen. Match 1 på torsdag i Victoriahallen i Nybro. Vill det sig väl för Vikings (sportsligt och ekonomiskt), kan de ställas mot Karlskrona HK i playoff 2. Men det kan lika gärna bli möten mot Asplöven (Haparanda) eller Björklöven (Umeå), vilket vore en ekonomisk katastrof. Och går de så bra att de tar sig till playoff 3, kan det bli bortamatcher mot Kiruna...
Men det är rena spekulationer. Det mest troliga är att säsongen är över till helgen.

--------

* Kalmar FF:s nye ytterback Mats Solheim är borta för resten av säsongen. Främre korsbandet är skadat, först väntar operation och sedan konvalescenstid i nio-tio månader. Mycket olyckligt för både Solheim och KFF. Vad gör klubben nu?

* Tydligen har det "fantastiska" realityprogramet Big Brother dragit igång igen. Jag kan inte bryr mig mindre och bojkottar BB. Har även hört att TV4 har planer på att återuppväcka den gamla klassiska programet "Farmen". Tillåt mig att le.

* Plusgraderna verkar kommit till Kalmar, men det är fortfarande fruntaksvärt kallt att cykla hem på praktiken på nätterna. Blåshålet i Sverige nummer ett är, föga förvånande Kalmar... Men staden har så mycket annat som kompenserar upp det.

* Jobbar en del med samla in fakta från de lokala fotbollslagen. Riktigt kul att tjöta med ledare runt omkring Kalmar. Fotbollsintresset är stort i "bygden".

* Champions league i kväll och givetvis håller jag tummarna för Napoli. Forza Italia!

* Längtar enormt mycket till lördagens toppmöte i Serie A, mellan Milan och Juventus. Kan bli en grym match!
Hoppas Zlatan får klartecken för spel. Forza Juve!

* TV4 Sport Extra - vilket skämt!

* Som väntat blev John Guidetti uttagen i den svenska truppen till träningsfighten mot Kroatien.

* Kul att Nybrokillen Joel Allansson blev uttagen till U21-landslaget.

Får ni inte nog av mig?
Följ mig på Twitter: @Grozzan

/Grozzan


Avgörande skede för Nybro

Äntligen ett blogginlägg igen. Det var inte i går. Men det har varit en del praktiska grejer att ordna nu när man "nyinflyttad" i Kalmar. Men hoppas på bättre frekvens på blogginläggen framöver. I Fredags var första dagen under året, då man kände lite vårkänslor. Jag längtar till våren...

Börjar med att konstatera att FBC Kalmarsund fullständigt pulvriserade Slätafly i det upphaussade innebandyderbyt, inför en fullsatt Kalmar sporthall. Själv fick jag inte förmånen att bevittna matchen, men rapporterna från matchen berättar att 9-1 till FBC inte speglade matchbilden. Men samtidigt går det aldrig, och då menar jag aldrig att snacka bort en 1-9-förlust. I och med derbysegern gick FBC förbi Slätafly och tog över serieledningen på målskillnad. Just nu - fördel Kalmarsund. Kampen mellan lagen fortsätter.

På tal om FBC Kalmarsund, så såg jag innan jul deras bortamatch mot Örlogstaden (Karlskrona) för Blekingesports räkning. En svängig och underhållande match. Med sex minuter kvar av matchen ledde Örlogsstaden med 11-8. Men under matchens fem sista minuter vända Kalmarsund på steken. Med drygt minuten kvar kom kvitteringen och med 45 sekunder segermålet signerat backen Anton Nilsson.
Sedan den moraliskt viktiga segern har det rullat på för FBC.

Jag var nära att få in rätt resultat i matchen mellan Nybro och Halmstad i hockeyettan. Mitt tips var 4-0, det blev 4-1. Som förutspått storspelade Johannes Jönsson i Nybrokassen. Även om jag hoppas att Jönsson stannar i Nybro kommande säsong, så tror jag att han lämnar för spel i högre serie (allsvenskan). Hoppas bara han väljer en klubb där han har chans till mycket speltid. Annars är det i morgon dags för "grande finale" för Nybro. Bortamatch mot Mörrum väntar. Förlust med tre kassar räcker för Nybro. En mentalt svår match för smålänningarna, men jag tror de grejar det. Gissar att det är Olofström som står för motståndet i play off 1.
----------
                                                   
* Efter gårdagens utvisning börjar John Guidetti allt mer likna Zlatan... Handlar först - tänker sedan. På gott och ont.

* Lindsdal vann träningsfighten mot Färjestaden med 1-0. Målskytt för Lifen var Daniel Ahonen. Var det möjligtvis allt kaffedrickande som gav utdelning?

* Kalmar FF slog AIK med 2-0. Jonathan McDonald tvåmålsskytt. Tror han sätter minst tio pytsar i årets allsvenska. Överlag känns nyförvärven mer klockrena i år än under de senaste säsongerna. Synd att norrmannen Solheim skadade sig i matchen mot AIK.

* Säger grattis till min klasskamrat Oskar Mattisson. Han är sportchef i Boro Vetlanda (div2), vars lag tog sig till play off två efter dubbelseger mot Hanhals. Nu blir det tuffare...

* I eftermiddag blir det damhandboll för undertecknad.

* Björn Ranelid - du är en hjälte!

'* Hoppas få i gång intervjuerna här på bloggen igen. Det är på G.

/Grozzan

Alla hjärtans dag

Eftersom det tydligen är "Alla hjärtans dag" i dag tisdag, så blir det ett kort inlägg på bloggen.
Bitter? Jag? Nej... Det är ingen dag som berör mig nännvärt. Men samtidigt är det kul med traditioner, om nu just hjärtedagen är det?

I morgon lirar Nybro Vikings sin sista hemmamatch i fortsättningsserien. Halmstad står för motståndet. Ett lag som Nybro trivs mot. Lagen har mötts fem gånger under pågående säsong. Fyra Nybrovinster och en seger för Halmstad. I Victoriahallen har Nybro tagit enklar segrar mot Halmstad. 7-3, 6-2 och 5-1 talar sitt tydliga språk. Mitt tips är att Johannes Jönsson spikar igen och tar en enkel seger med, säg sisådär 4-0.
Vill det sig väl för Nybro, så kan playoffplatsen säkras i morgon. Men allt talar för att det blir en avgörande match nere i Mörrum på söndag.

Har gjort klart med intervjuobjekt till mitt examensarbete. Nu ska bara datum för intervju spikas. Det kommer bli succè.

Praktiken har rullat i gång.

I kväll är det återstart för Champions League i fotboll. För egen är inte intresset för den här turneringen lika stort när inte mitt kära Juventus är med. Men nästa år är "Den gamla damen" tillbaka där de hör hemma. Annars sätter jag mitt hopp till de italienska lagen i CL.


/Grozzan


Hej Kalmar!

Jaha, då har jag gått och blivit Kalmarbo igen. Senast jag bodde här var sommaren 2010. Har faktiskt saknat staden en del. Nu blir det comeback i två månader. Lite iroinskt kommer jag bo i samma område, som jag delade ut morgontidningar i, för drygt två år sedan. Men nu väntar praktik på Barometerns sportredaktion i Kalmar. Och jag kan inte förneka att det känns lite smånervöst. Gjorde för sju år sedan ett par strödagar på Östran, men då kunde jag knappt stava till ordet "journalistik". Nu känner jag mig betydligt mer "redo" för praktik. Efter åtta veckor på "Barran" blir det ett kärt återbesök till Karlskrona och Blekingesport. 

Trots att inte Kalmar är känt för att vara en idrottstad vintertid, så finns det ett par spännande lag i toppstrider att följa. Sedan finns ju Kalmar FF:s nybygge att följa. Inte helt fel det heller. Blir nog bra det här.
Temperaturen ökar. En vecka kvar till innebandyderbyt mellan FBC Kalmarsund och Slätafly. Även en vecka kvar till den avgörande matchen mellan Mörrum och Nybro i hockeyettan. Även i handbollen börjar det dra ihop sig för Kalmarlagen.

Trots att Sverige vann Oddset Hockey Games, så jag svårt att höja på ögonbrynen för turneringen. Och jag säger detta trots att jag är en stor hockeyälskare. Tomma läktare, lam mediebevakning och lagom "rolig" underhållning. Nja, ge mig elitserien, allsvenskan och division 1 nu!

Får ju för all del inte glömma att både Kenny Jönsson och Mats Sundin har blivit hyllade "over there". Jönsson i New York och Sundin i Toronto. Stort! Två ledargestalter, med helt fantastiska karriärer. Båda har störts av skador, men har visat stora hockeyhjärtan båda två. Därför belönas de.


Kung Kenny som lagkapten i New York Islanders.

Visst är det
härligt att träningsmatcherna i lokalfotbollen har dragit igång. Visserligen är det aldrig fel att vinna, men man ska nog inte dra för stora växlar av resultaten nu i februari. Är ju trots allt minst två månader till seriestart. Men en vinst är alltid en vinst..

Lindås/Långasjö förlorade mot division 3-laget Lyckeby med 6-1 och Johansfors fick däng av Kalmar FF:s pojkallsvenska lag med 4-0. Väntade resultat? nja..
Vissefjärda jagar både spelare och ledare och att få spela i "rätt" division 5-serie. Fortsättning följer...

Visst är det grymt klantigt av Luis Suárez. Det håller inte att be om ursäkt i efterhand. Det funkar inte alltid så i livet. Men lika klantigt är det av Patrice Evra och Liverpools manager Kenny Dalglish. Skämskudde på alla tre!

* John Guidetti. Mer behövs inte sägas. Först landskamp mot Kroatien och sedan EM-truppen. Inget snack.

* Visst är det undebart att dagarna blir ljusare och ljusare. Speciellt när dagarna dränks av solsken. Sol, snö och några minsgrader, underbart var ordet.

* Sagan fick ett vackert slut. Zambia vann finalen mot Elfenbenskusten i Afrikanska mästerskapen efter straffar.

* Alla hjärtans dag på tisdag. Jojo du...
Men min klasskamrat Dennis kommer nog ha en helmysig alla hjärtans dag, gulligull!

* Firade farsans födelsedag i lördags. Stämningsfullt och mysigt. Precis som det ska vara.

* Jag önskar mina kära klasskamrater all lycka på sin praktik, såvida de inte "snor" ett sommarvikariat på min bekostnad..

* Simning, simning, siming - i love it. Siktar på Vansbro i juli månad...

* Snart måste jag ta beslut om var jag ska tillbringa sommaren...

* Hoppas ni gillade intervjun med Zoran Cipra. Siktar på att göra fler intervjuer med lokala spelare i Emmaboda. Vem som blir nästa "offer" får vi se...


Uttjatat men oundvikligt. John
Guidetti ska tas ut till EM 2012.

Nu blir det "Wallander".

/Grozzan

Intervju – Zoran Cipra

Så var dags för ännu en intervju på bloggen. Den här gången är det Lindås/Långasjös nye mittfältare Zoran Cipra som blivit satt under luppen.

Tillbaka i klubben (Lindås) där du inledde din fotbollskarriär i Sverige. En klassisk sportfråga, hur känns det att vara i Lindås igen?
- Jag var väl nio år när jag började i Lindås. Det var där allt började och jag har många fina minnen från den tiden. Jag känner många i klubben och har alltid tyckt att det varit en bra sammanhållning i Lindås. Både Martin Johansson (assisterande tränare) och Fredrik Arnesson (målvakt) är två killar som jag spelade tillsammans med när jag började i klubben 1994. Det känns kanon.

Du kom till Sverige från dåvarande Jugoslavien, 1993, mitt under brinnande krig. Nu, drygt 20 år senare, känns Sverige som ditt hem?
- Det är en lite svår fråga, men visst känns Sverige som hemma. Dock tillhör mitt blod och mina rötter Bosnien. Tiden innan vi åkte till Sverige var hemsk. Jag var rätt liten, men jag minns att jag aldrig fick vara ute. Det var var farligt hela tiden och jag kunde aldrig slappna av. Kriget har påverkat mig en hel del, men det har lugnat sig under senare år. Föräldrarna är nog de som har påverkats mest.

Zoran Cipra
Alltid med ett leende på läpparna - Zoran Cipra.

Inför säsongen 2009 valde du att lämna Emmaboda IS (Elitfyran), för att testa dina vingar i Nybro IF (division 2). Hur gick tankegångarna kring klubbytet och hur blev omställningen från att spela i Emmaboda.
- Jag kände att det var rätt tid att prova på någon nytt. Jag och Mattias Evestål hade varit och provspelat i Värnamo, som då spelade i division 1 Södra. Men det blev inget med Värnamo. Nybro av sig och det kändes rätt. Mikael Andersson var tränare i Nybro och han förespråkade hård träning. Han var en riktigt bra tränare som jag lärde mig mycket av. För egen del blev den ökade träningsdosen och kvaliten på träningarna den största omställningen. Det var en rolig utmaning.

… men i Nif blev du bara kvar i ett par månader. Vad hände?
- Ja, det blev så. Jag hade ett heltidsjobb och kände att den kombinationen mellan jobb och träning blev för tuff. Jag tog stryk, både fysiskt och psykiskt. Jag ville prestera och kunna fokusera på fotbollen, men det gick inte. Jag pratade med Danne Holm och Mikael Andersson och de tyckte det var tråkigt att jag lämnade klubben. Det var inga "hard feelings" mellan mig och klubben. Micke sa att jag var "välkommen tillbaka" och det kändes bra att få höra det. Nu i efterhand ångrar jag verkligen inte att jag gick till Nybro.

Många trodde att du skulle återvända till Emmaboda IS, men du valde spel division 6-klubben Johansfors???
- Efter månaderna i Nybro kände jag att jag ville varva ned med fotbollen. Det var en hel del klubbar som ville ha mig. Men jag fastnade för Johansfors, där jag fick ett bra intryck av klubben. Dennis och Pettan gjorde att jag kände bra vibbar för Johansfors. Det kändes som att det var rätt nivå att varva ned på. Visst var det en omställning där med. Men jag började hitta glädjen till fotbollen igen.

I Johansfors blev du kvar i tre säsonger, summera din tid där?
- En väldigt rolig tid. Ett härligt gäng som spelar fotboll för att ha skoj. Synd att vi inte lyckades ta oss till femman. Men jag hoppas det sker i år. Det finns många duktiga spelare i laget, men det gäller att att man tränar också. Blir det bättre på den punkten är Johansfors defintivt ett division 5-lag 2013.


Zoran i Johansfors 2011.

Nu är det som tidigare nämnt Lindås/Långasjö som gäller för din del?
- Jag såg en del matcher med Lindås/Långasjö i fjol och tyckte att de spelade en glad och positiv fotboll. Jag kände efter säsongen med Jif att jag ville prova på att spela högre upp igen. Jag valde mellan EIS, Vissefjärda och L/L. Valet blev Lindås/Långasjö. Sedan att både Fredrik Arnesson och Christoffer Pumplun spelar i klubben, gjorde inte mitt val svårare. Lindås/Långasjö har något spännande på gång med många unga och duktiga lirare. Det kommer bli ett roligt år.

Hur har försäsongen i L/L hittills varit?
- Eftersom jag bor i Malmö har jag inte varit med och tränat speciellt mycket. Vi hade "Kickoff" för någon vecka sedan och det var en härlig kväll. Ser verkligen fram emot säsongen. I kväll spelar vi vår första träningsmatch mot division 3-laget Lyckeby. Det blir en bra värdemätare för oss.

Hur tycker du annars att fotbollsklimatet i Emmaboda kommun ser ut?
- Jag tycker faktiskt att den har tappar rätt mycket i kvalitet under de senaste åren. Det är färre lag och färre spelare och jag tycker att jämnheten har blivit sämre. Sedan är det synd att det knappt är några derbyn längre. De senaste åren har alla kommunlag spelat i olika divisioner.

Enligt vad jag har hört är många av de som lämnat din gamla klubb EIS under de senaste åren väldigt besvikna på klubben. Vad tror du det beror på?
-
Det kan vara att spelarna har saknat uppbackning från klubben. Att kommunikationen mellan spelarna och styrelsen inte har varit prickfri. Men det är rena spekulationer från min sida. Själv tycker jag mycket bra om EIS och det kommer jag alltid att göra, då jag har haft tio bra år där.

Till vardags pluggar du till systemutvecklare i Malmö. Hur går det?
- Det har gått bra. Det var en tuff omställning i början, när jag inte hade pluggat på ett par år. Efterhand kom jag in i det. Jag är klar till sommaren och har en uppsats och ett examensprojekt kvar. Sedan får vi se vart jag vägen. Jag tar det lite som det kommer.

Fotboll igen. Din barndomsidol Thierry Henry har gjort comeback i Arsenal. Känslan när han gjorde comeback för Arsenal?
- Då var jag lycklig. Jag har ju haft honom som idol sedan 1998. Det var under VM samma år, som jag upptäckte honom. Jag var helt såld. Mål gör/gjorde han, men han är så mycket mer. När han var som bäst hade han allting. Han var komplett. Henry och Dennis Bergkamp var en oslagbar kombination i Arsenal, under många år. Jag ser gärna att Henry tar en ledarroll i Arsenal när han slutar som spelare.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?
- Att Arsenal tar sig förbi Tottenham i Premier League-tabellen.



Barndomsidolen Thierry Henry.

/Grozzan


De sätter Emmaboda på idrottskartan

När jag hör orden Emmaboda kommun och idrottsambassadörer, är det Bröderna Elm jag tänker på. Men det finns trots allt fler än de kära bröderna att hålla koll på. I helgen avgjordes badminton-SM i Uppsala. Där tog Emmabodabördige Henri Hurskainen sitt tredje SM-guld i singel.
Om jag minns rätt lämnade Hurskainen Emmaboda efter grundskolan för att gå på badmintongymnasiet i Malmö. En stad han än i dag är kvar i. Han är rankad etta i Sverige och 17:e i Europa.
Varför jag nämner Europarankningen är att EM avgörs i Karlskrona i mitten av april. Och ett par månader senare avgörs tydligen OS i London. Vill det sig väl i hemma-EM är det ingen omöjlighet att SOK ger 26-årige Hurskainen en OS-biljett. Hur häftigt vore inte det?


Henri Hurskainen - svenskt OS-hopp i London?

En annan från Emmaboda, men betydligt yngre än Henri Hurskainen är 18-årige Måns Söderqvist som lirar fotboll i Kalmar FF. Han har liksom talangfulle backen Mattias Pavic Emmaboda IS (KFF spetsgrupp) som moderklubb. I söndags gjorde Söderqvist ett drömmål när Kalmar FF äntligen vann en match i försäsongsturneringen Copa del Sol i spanska La Manga. Nu när Daniel Sobralense försvunnit från högerkanten, finns det stora möjligheter för Söderqvist att slå sig in i startelvan. Jag har själv under min sejour som ungdomsledare i KFF har förmånen att ha honom i matchspel. Trots att han kom ned och spelade med ett "sämre" lag än vad han var van med i tipselit, visade han alltid upp en proffessionell inställning. En föredömlig spelare – med näsa för målet. Jag tror och hoppas på ett framgångsrikt år för Söderqvist.

Det finns säkerligen någon mer "stjärna" från Emmaboda som jag har glömt, men men.


Bröderna Elm ger bra idrotts-PR åt både Broakulla, Johansfors
och Emmaboda kommun. Men de är inte ensamma om det.

När vi är ändå har varit och nosat på Kalmar FF-spåret, så fortsätter vi. Resultatmässigt har inte lägret på La Manga varit någon succé. Trots allt tror känner jag en positiv känsla efter lägret. Kalmar har något spännande på gång. För den delen behöver det inte betyda att det blir en topp 4-placering.
Nu har jag inte sett någon match från Spanien. Men med tanke på det jag läst om matcherna, verkar senegalesen Papa Alioune Diouf vara en spännande spelare som lirat på ett förtroendeingivande sätt. Det som imponerar mest är att han redan verkat ha acklimatiserat sig till det Kalmars spelsystem och klimatet i Sverige. Spännande!

Mig veterligen
så var det enbart för några veckor sedan barmark och ett antal plusgrader på termometern. Men nu är det de närmaste jag upplevt en istid under mina 26 levnadsår. Kallt och kyligt och bistert om kinderna. Dock väljer jag hellre detta klimat med sol och kyla, än någon plusgrad och regn och grått. Alla dagar i veckan.

Senaste veckorna har Emmabodasidorna i Östran mest handlat om glasbruket i Åfors. För en som är uppväxt i byn är det väldigt trist att de ska lägga ned glastillverkningen. Till och med Anton Glanzelius, som spelade Ingemar i "Mitt liv som hund" tycker det är beklagligt.…
Läs mer om det :
http://www.ostran.se/nyheter/emmaboda/Oerhoert-tragiskt-att-hyttan-slaecks/(comment)/view#view

Kunde inte undvika att se premiärprogrammet av melodifestivalen. Förutom genomusla programledare, tycker jag att det var en festlig tillställning där rätt låtar gick vidare. Loreens "Euphoria" är en kommande storhit som kommer sälja multum.

Vissefjärdas tränare Richard "Jägarn" Jäghagen har kommit hem från sin Thailandsvistelse. I söndags hade han upptaktsmöte med sin nya klubb. I  går kväll skulle han hållit sitt första pass på konstgräset i Emmaboda. Men den blev inställd. Kylan sägs vara orsaken...

Johansfors sägs ha speedkulan Valter Johansson på ingång. Anar att det är tränaren Jonny Elm, som Valter hade under ungdomsåren i Jif, som lockat Valter tillbaka till Johansfors. Han har avverkat ett antal klubbar under sin karriär och framtiden får utvisa om "Valle" spelar i blått och vitt under 2012.
Gällande Vissefjärdas serietillhörighet 2012 har förbundet sagt sitt. Men Vissefjärda har inte gett upp…

Martin Persson ser ut att starta upp mapersson.se igen efter ett par år i ide. För er som inte vet vad han sysslade med då, kan jag enkelt förklara det med att han filmade matcher i lokalfotbollen och la ut highlights på hemsidan. Riktigt bra och något som ökar intresset för fotbollen.

Inom kort kommer ni läsare få ta del av en intervju med en av Emmaboda kommuns bästa fotbollsspelare.
Två rätt på Stryktipset i helgen. Skämskudde på!

/Grozzan

Hallå där

Pontus Hägerbrand, spelande tränare i Biggans Bois, som nyligen har avslutat säsongen. Snart väntar Vasalopp och ännu en säsong i Vissefjärda GIF.


Spelande tränare Pontus Hägerbrand

Hur summerar du säsongen 2011/2012 med Biggans?
- Alla minns ju kaoset som var i fjol. Jag inledde som spelande tränare, men blev efter ett par matcher bortkuppad av klubbens ledning. Putte Hartman tog över, men resultaten uteblev och jag blev tillfrågad att komma tillbaka.
Jag kände mig lurad när jag blev sparkad, men jag svalde stolheten och valde att återvända. Det ångrar jag verkligen inte.
Den här säsongen har vi haft ett betydligt bättre poängsnitt. Vi inledde säsongen riktigt bra och var nära att skaka om storlaget IK Brand i premiären. Defensiven har blivit betydligt bättre och det har varit en fröjd för ögat att se.
Enda plumpen kom mot BTH, då jag visade dåligt ledarskap och lät mig påverkas av Simon Pettersson. Jag hade velat ha "Grozzan" på backen, men han ville att "Putte" skulle ta den platsen. Resultat i efterhand visade att jag skulle stått på mig...
Sedan har vi varit lite för beroende av Jon Eriksson. Men samtidigt vill jag ge en känga till honom. Inför säsongen gick han från Gantesbo till Lessebo. Efter det har han inte alls visat upp samma hjärta till Biggans som förr. Jag tror det har smygit in sig lite storhetsvansinne hos herr Eriksson.
Resultatmässigt hade vi hoppats att det skulle gå bättre. Vi hade sikte på A-slutspelet, men så bra gick det tyvärr inte. Vi hamnade i B-slutspel och tokdominerade, och visade att vi hörde hemma i A-slutspel.

… och så lite spelarkritik på det?
- Vi börjar med målvakts-Simon. Han har höjt sitt spel och blivit en nivå bättre. Helt klart godkänd.
Jon är alltid Jon! Jimmy Frost har klivit fram och gjort en stark säsong. Sedan har vi Johan Magnusson, som har varit en defensiv gigant. Det märktes när han missade ett par matcher.
Framåt har "Bröderna-Sedin" levererat som vanligt.
Besvikelsen är ju Lucas Bergqvist. Han snackar upp sig varje år, men visar inget. Äntligen har han insett att han inte håller som forward. Han har sett sina begränsningar som forward, och har accepterat rollen som back, som han sköter helt okej.

Vad har du att säga om din egna insats som spelare? Du gjorde trots allt 23 poäng (11+12) på åtta matcher.
- Jag är riktigt nöjd med poängskörden. Formtoppen kom i B-slutspelet där jag öste in poäng. Dock hade jag gärna spridit ut poängen på fler matcher.

Nog om innebandy. Om några veckor är det dags för din sjätte start i Vasaloppet. Hur är känslan inför loppet?
- Först vill jag nämna att jag har bytt taktik inför loppet. I år har jag satsat mer på styrketräning än på skidåkning. Och Nybroloppet förra helgen blev ett positivt kvitto på att jag gjort ett rätt. Dessutom har jag köpt nya skidor. Samtidigt, som jag är osäker på formen, har jag en känsla på att det kommer bra. Jag hoppas på en tid under nio timmar.

Tillbaks till en annan bollsport. Du spelar fotboll i Vissefjärda GIF, som kvalade sig kvar i division 5. Nu har laget en ny huvudtränare i form av Richard Jäghagen, senast i JIF. Hur sammanfattar du förra säsongen och hur går tankarna inför årets?
- Sanningen är att förra årets trupp var svagare än 2010 års upplaga. Men lagmoralen som vi visade ifjol var imponerande. Tränaren Magnus "Manno" Arvidsson har stor del i det.
Jag hoppas att vi fortsätter visa upp den under 2012. För egen del var jag lite allt i allo och fick stå ett par matcher. Blev ju trots allt uttagen i ÖS-elvan…
Det kommer bli spännande att ha Richard Jäghagen som tränare. En ung och utbildad tränare med nytänk. Tror det kommer göra oss gott. Rent lagmässigt tycker jag att vi fortfarande har en tunn trupp. Vi hade mått bra av att fått in en "tung" pjäs till. Jag hoppas att första baljan från Hägerbrand kommer i år…

Nu är det ett par månader kvar till seriepremiärena tar vid. Men hur tror du det kommer för de övriga kommunlaget i år?
- Emmaboda IS går mot en tung säsong. Många etablerade spelare har lämnat och de har inte fyllt på speciellt väl. Jag tror de kan åka ur. Det är ingen omöjligt att de byter plats med Lindås/Långasjö som kommunens bästa lag 2013. L/L däremot, ser ruskigt bra ut. En stor och stark trupp. Nackdelen kan bli att det kan bli dålig stämning med en "för" stor trupp. Men med nyförvärv som Zoran Cipra och Christoffer Pumplun tror jag de går upp.
Johansfors tror jag kommer vara med och kriga i toppen. Men de kommer inte rå på Super-Kosta. Men det är ingen skräll om Johansfors går upp. Tobias Dietrichsson är inget dåligt nyförvärv för laget. Rikard "Daim" Albertsson måste dock kliva fram och ta den roll som Zoran har haft.
Sedan måste jag nämna ett lag utanför kommunen, Real Alsjöholm. Efter att deras starke man Kim Ahlqvist gått ut med sådana uttalande som han gjort på sin blogg, tror jag det kan bli spelarflykt och att eventuellt Kim lämnar laget.

Till sist, vad önskar du mig mest av allt just nu?

- Att Tingsryd klarar sig kvar i hockeyallsvenskan.

Morbror Pontus ute på promenad med lille Hugo.
Farbror Pontus ute på promenad med lille Hugo.

Fotnot: Biggans Bois är ett korplag i innebandy, som spelar sina matcher Karlskrona.
Lagets härkomst är från Vissefjärda och har precis gjort sin andra säsongen i Karlskronakorpen.

/Grozzan

Ra(h)mträff av Boro…

Eftersom jag befinner mig på höglandet och närmaste hockeylag är Boro Vetlanda HC, så slog måndagens uppgifter ned som en bomb. 36-årige Nicklas Rahm med över 300-elitseriematcher och ett SM-guld på kontot hade kritat på för Landsbrolaget. Rahm, som i fjol var med och förde upp Växjö Lakers till elitserien, la av efter säsongen. I stället har han varit fystränare i Lakers. Men när brorsan Magnus, tränare i Boro hörde av sig, kom hockeysuget tillbaka. "Största värvningen sedan storhetstiden i början på 1990-talet", dundrade Boros sportchef, tillika min klasskamrat Oskar Mattisson. Men Mattisson bet sig nog i läppen dagen efter…

Under måndagens träning med Lakers slog Rahm upp en gammal axelskada. Kontentan är att det inte blir någon comeback för Rahm som spelare. Såvida inte Boro går "lååååångt" i kvalet till division 1. Då finns en öppning att han kan komma tillbaka i form. En dråplig historia. Boro var nära att få in segermålet, men pucken tog stolpe ut.
Nicklas Rahm i Växjö Lakers.
Nicklas Rahm i Lakers.

Nog om Boro. När vi ändå är inne på hockeytemat fortsätter vi. Och det en division upp i seriesystemet.
Nybro Vikings ångar på i fortsättningsserien. I söndags vann man den viktiga seriefinalen mot Mörrum.

Stor del i budgetlagets "framgång" har målvakten Johannes Jönsson haft. Jag har i ett tidigare inlägg från 2010, hyllat målvakten. 15 insläppta mål på 10 matcher vittnar om ett gott målvaktsspel från Jönssons sida.
I och med kvällens 3-1-seger mot Helsingborg ryckte Nybro i tabellen. fempoängsledning med fyra matcher kvar och playoff-platsen är nära för hockeykrigarna från Nybro.
Jonny Ågren och Andreas Elofsson fortsätter att producera i KHK, som har fått upp ångan ordentligt i allettan…

En nyfunnen kärlek är den till simningen. När jag var liten, var jag ingen stor fantast av vattenlekar. Men under skolåren i Eslöv, simmade jag i snitt tre dagar i veckan och verkligen, verkligen älskade det. Jag har haft ett uppehåll på ett par år från bassängen. Nu har jag dock återigen hittat "suget" och ska försöka göra två-tre simpass i veckan. En riktigt bra och avkopplande träningsform.

En i klassen har gått och blivit kär. Kul…

Och så lite fotboll. Ingen kan ha undgått John Guidettis framfart i holländska Feyernoord. I mina ögon är han "värd" en chans i landslaget. Det är en ung och hungrig spelare, som en ljus framtid till mötes. Dock gillar jag inte den "kampanj" som förs i media i dag. Jag håller med Daniel Ahonen (www.danielahonen.se) i sin kritik mot media. Var är Johan Elmander i media?

På den lokala fronten är det lugnt, förutom förbundets oväntade regeländring. Numer får A-lag använda hur många spelare som helst i sitt B-lag. Bu eller bä? Personligen är jag diplomatiskt och tycker både och. För lag med få spelare i truppen, kan det vara en räddning. Men samtidigt kan det bli fel för lag som toppar sina lag å det grövsta för att vinna en "simpel" B-lagmatch.
Vissefjärda har lämnat in en överklagan gällande serieindelningen. Fortsättning följer…
I dagarna kommer lagets headcoach Richard Jäghagen hem från sin månadslånga semester i Thailand. Kommer nog ta ett par dagar innan han vänjer sig vid kylan som råder. Speciellt när det vankas konstgräspass i Emmaboda…

När Kalmar FF är i La Manga och filar på formen, så är det innebandy och även lite handboll som regerar i Kalmar. Just nu leder Torsås-laget Slätafly division 1. Tre poäng bakom på en tredjeplats finns FBC Kalmarsund. Just nu är det hausse kring derbyt mellan FBC Kalmarsund och Slätafly i Kalmar Sporthall den 17 februari. Räkna med en utsåld och kokande sporthall då.

Bloggintervjuer är ju något som är populärt i dessa tider. Jag vill inte vara sämre och utlovar en högklassig intervju i kommande inlägg…

Det blev visst en hel del hockey och fotboll i det här inlägget.…
Men oftast skriver man om det man tycker om.

Lovar dock mer privata detaljer i nästa inlägg.

Har du inget att göra?
följ mig på twitter @Grozzan
#reklam
/Grozzan

RSS 2.0